Menu

Matkajuttuja

Matkailu on hauskaa

header photo

Matkailuyritykset järjestävät lomareissuja lomamatkakohteisiin

Matkapalvelut tekevät etupäässä lentoja suosittuihin lomakohteisiin ulkomailla ja silloin tällöin myös Suomessa. Nämä matkatoimistot ovat ns. täyden palvelun matkapalveluja, joilla on melkoisen operoivan nettipalvelun kera ainakin yksi kivijalkamatkapalvelu, sekä esim. oma bussikuljetus ja matkaoppaat kohteessa opastamassa matkalaisia. Tällaisilla lomamatkapalveluilla on myös normaalisti oma palvelupisteensä kohteessa vieraassa maassa.

Tätä nykyä lukuisat matkanjärjestäjät ovat ns. nettimatkanjärjestäjiä, eli ne tekevät bisnestä ainoastaan netissä ja niiden kautta on mahdollista etsiä halpoja lomamatkalentoja, kohdepaketteja ja hotellihuoneita tietystä lomamatkakohteesta lukuisan eri matkapalvelun ja lentofirman valikoimasta.

Lomamatkan varaus matkatoimiston avulla tapahtuu tänä päivänä todella yleisesti netin avulla, jolloin matkapalvelun verkkosivustolta haetaan kohtuuhintainen matka, esimerkiksi lomamatkapaketti lennot ja hotellihuone, ja lomamatkan hinta maksetaan samantien verkkopankissa. Tämän jälkeen lentolipun ja muut dokumentit saa omaan sähköpostiin.

Matkapalveluilla on normaalisti vakiomatkakohteensa. Suurilla matkanjärjestäjillä lomapaikkoja on lukuisia ja palvelu saattaa olla hyvää usein sillä tavoin, että lomakohteessa on auttamassa matkatoimiston oma lomamatkaopas ja matkaan kuuluu myöskin kuljetus lentoasemalta hotelliin ja päinvastoin loman loppuessa.

Netissä on myös monia suosittuja äkkilähdöt-palveluja, joiden kautta voi vaivattomasti hakea mukiinmenevän matkatarjouksen tai vaikka pelkästään lennon valittuun lomakohteeseen. Nopeissa lähdöissä ovat tavallisesti tarjolla tunnetut Etelä-Euroopan aurinkoiset lomamatkakohteet.

Matkailu on nykyään erittäin yleistä, ja etenkin Etelä-Euroopan lomamatkakohteet ovat erittäin suosittuja syksyisin, kevätaikaan ja kesällä. Lisäksi kaukomatkapaketit ovat tänä päivänä samoin suosittuja, ja kysyttyjä lomakohteita ovat muun muassa Vietnam, Meksiko ja Brasilia. Kaukomatkojen hinnat ovat monesti tosin aika tavalla arvokkaampia kuin Välimeren alueen lomamatkat.

Talvella suomalaisten matkaajien suosikkina on ollut Kanariansaaret ja muun muassa Santa Cruz de Tenerife, sillä sinne tehdään paljon matkoja ja sitäpaitsi matkakohde on sen verran lähellä päiväntasaajaa, että kohteessa on lämmin melkein aina, niin ikään silloin kun Skandinaviassa paukkuu pakkanen.

My Website

Customizing your website is easy. Just login and point your mouse at any content block on the page and an editor will come up allowing you to change or delete it.

To add more content, change your theme, or access other features, explore the toolbar at the top of the page.