Menu

Matkajuttuja

Matkailu on hauskaa

header photo

Lomailu ja hotellit

Lomamatkan ottaminen matkapalvelun kautta tapahtuu nykyään todella monesti internetin avulla, jolloin matkanjärjestäjän internet-palvelusta otetaan kohtuuhintainen matka, esimerkiksi lomamatkapaketti hotelleineen ja lentoineen, ja reissun hinta maksetaan sitten verkkopankissa. Sitten lentolipun ja muut dokumentit saa omaan sähköpostiosoitteeseen.

Myös majapaikkaan ja hotellihuoneen laadukkuuteen ja sijaintiin kohteessa on järkevää suunnata huomio. Jos eteläisessä Suomessa, mm. Uudellamaalla ajattelee oleskella, tasokasta majoitusta kannattaa löytää muun muassa Helsingin Hotellit -nettisivustolta.

Matkustaminen on nykyisin erittäin normaalia, ja varsinkin välimerelliset lomamatkakohteet ovat todella pidettyjä syksyisin, keväällä ja kesäisin. Myös kaukolomamatkat ovat nykypäivänä myöskin suosittuja, ja suosittuja lomakohteita ovat esimerkiksi Thaimaa, Australia ja Kuuba. Kaukolomamatkojen hinnat ovat melkein aina tosin huomattavasti arvokkaampia kuin eteläisen Euroopan matkapaketit. Matkailu on suosittua myös silloin kun Suomessa on jäätävää.

Matkanjärjestäjillä on tavallisesti vakiokohteensa. Suurilla matkapalveluilla lomakohteita on suuri määrä ja palvelu saattaa olla tasokasta monesti niin, että matkakohteessa on vastassa matkapalvelun oma matkaopastaja ja reissuun lukeutuu lisäksi kyyti lentoasemalta hotellille ja vastakkaisella tavalla loman loppuessa.

Verkossa on myös joitain asiallisia nopeat lähdöt-sivustoja, joiden kautta voi vaivattomasti löytää edullisen lomamatkatarjouksen tai esim. pelkän lennon haluttuun matkapaikkaan. Äkkilähdöissä ovat tavallisesti valittavana tunnetut välimerelliset helteiset matkailualueet.